A lakberendezési tevékenység számomra egyik legizgalmasabb fázisa, amikor a helyszín és a megrendelők igényeinek felmérése alapján formát öltenek a kívánságok. A stílus, a színvilág, a használati igények, a helyszíni kötöttségek és lehetőségek maximális figyelembe vételével alakul a tér először virtuálisan, hogy aztán több-kevesebb módosítást követően megvalósuljon a személyre szabott otthon - ami minket szolgál, rólunk mesél, és  velünk együtt változik. Az alábbiakban megtekintheti néhány munkámat, melyek mindegyike az egyedi, személyre szabott otthon kialakítására való törekvésemet tükrözi.


Újépítésű budai családi ház keretbe foglalt részletekkel
A lakótér vidám hangulata már a tágas és világos előszobában érzékelhető - a Mondrian ihlette egyedi tervezésű gardróbszekrény mintha a falon áthatolva funkciót váltana, és beépített konyhabútorként folytatódna.
Nemcsak a szín-, hanem az anyaghasználat is széles skálán mozog - a fa, a fém, a textil és a műanyag egyaránt megjelenik - az összhatás mégis harmonikus és otthonos. Az árnyékolásról zsaluzia gondoskodik - egyrészt, hogy a külteret vizuálisan behozzuk a beltérbe, másrészt, hogy függönyökkel már ne terheljük tovább ezt a mozgalmas enteriőrt - helyettük a Mondrian reprók teszik fel az i-re a pontot.

Letisztult elegancia a szülői lakosztály hármas egységében: háló - járható gardrób - fürdőszoba. A hálóban süppedős padlószőnyeg, bőrhatású textilek, látványos lámpatestek, görgőkön mozgó, padlótól plafonig futó, tolóajtóként is megjelenő függesztett fa spaletták, melyek nyugalmat árasztva zárják ki, vagy éppen engedik be a külvilágot, mikor hogy szükséges. A fürdőszobában nagyméretű, márványhatású matt burkolat került a padlóra és a falakra egyaránt, esőztetős besétálós zuhany, szabadonálló kád, dupla mosdó, fa kilépők és -spaletták, bronz kiegészítők biztosítják a kényelmet és a luxusérzetet. A háló és a fürdőszoba között elhelyezkedő tágas gardróbszoba rendezett teret biztosít a reggeli készülődéshez. A mellékhelyiség és a mosókonyha a fürdőszobából lett leválasztva.


Külterületi nadrágszíj telekre épült régi víkendház első otthonná alakításának látványterve 
A fiatal matematikus házaspár kedvenc színei a zöld és a szürke, melyek első közös otthonukban kiemelt szerepet kapnak.  Szintén elvárásuk a karakteres, de egységes dekoráció, természetesen geometrikus mintázattal - így válik ez az enteriőr kiváló példájává annak, hogyan is tükrözhet bennünket az otthonunk.
A határozott vonalakat és karakteres színeket a kiegészítők lágy formái és arany árnyalatai ellensúlyozzák. A térhatsú panelek játékosságot visznek a helyiségbe, vertikálisan elhelyezve és a mennyezetre is felfuttatva pedig vizuálisan megemelik a belmagasságot, mely jelen esetben a tér alapterületéhez képest viszonylag alacsony.
További kívánság volt egy kis dolgozó sarok kialakítása, melynek a helyét végül az eredeti nyaraló verandáján találtuk meg, hiszen a főbejárat eleve áthelyezésre került.
A fürdőszobában a nappali színei köszönnek vissza.
A hálószobában az ágy és az előtte álló ottomán homok árnyalatával lágyabbá teszi az összeképet. A méretre szabott padlószőnyeg az ágy mögötti falrészen is megjelenik, vizuálisan ugyancsak megemelve a mennyezetet. A ház alapterülete nem teszi lehetővé külön gardróbszoba kialakítását, így faltó-falig futó, mennyezetig érő szekrény kerül beépítésre.


Kisvárosi retró bisztró látványterve
 A megrendelő célja a '60-as évek megidézése volt
A színvilág és a dekoráció a remek hamburgerek, pizzák és koktélok elfogyasztása mellett karaokera és táncra ösztönöz
A térben álló oszlop megtartása statikai szempontok miatt elengedhetetlen, ezért ahelyett, hogy eltüntetnénk, inkább fókuszponttá léptetjük elő - a korszak ikonikus robogója, a Vespa tankolásához pont kapóra jön!


38 nm-es óbudai lakás újjászületése 


A lakásban nagyobb volumenű átépítésre nincs szükség, csupán a kis főzőfülke lesz egybenyitva a nappalival - így minimális falbontással megoldható egy kényelmes, modern, nyitott koncepciójú konyha-étkező-nappali tér létrehozása. 
Az előszba és a nappali közötti ajtó helyét ajtónyílás veszi át, amely lehetővé teszi egy praktikus munkaállomás kialakítását is.
Még egy kisebb alapterületű lakásban is meg kell teremteni a vendégfogadás lehetőségét - jelen esetben egy, az étkezőasztalként is szolgáló munkalap alól szükség esetén kifordítható asztallap jelenti a megoldást. Mivel ehhez a lakáshoz tartozik az épületben egy zárható tároló, a plusz székek elhelyezése nem jelent problémát.
A hálószoba a szomszédos fürdőszobába vezető ajtajának megszüntetésével válik könnyen berendezhetővé.  Az egyedi hangulat megteremtésére a hálószobában is gondolni kell, a munkaállomásról visszaköszönő dekoratív falborítás pedig összhangot teremt a lakóterek között.
A tulajdonos kérésére a fürdőszobában a kád helyén épített zuhany kerül kialakításra - így az ablak is könnyebben kezelhető. A hangsúlyosan rácsozott-keretezett átlátszó zuhanyfal tükörbeli visszatükröződése optikailag szélesíti az egyébként keskeny teret - szimpla üvegfal esetében ez a hatás nem érvényesülne.


Modellszakmában dolgozó fiatal hölgy első lakásának fürdőszobája glamour stílusban

A maximális kényelem eléréséhez jól átgondolt térkihasználásra volt szükség

Ez az eredeti tervekhez képest utólag beépített "L" alakú fal amellett, hogy intimitást biztosít, 2 fő együttes reggeli készülődését is lehetővé teszi

A helyiség alig 9 nm, mégis elfér benne egy kényelmes kád, dupla mosdó, épített zuhangy, sőt még bidé is a wc mellett


Szülői ház melléképületének átalakítása egyetemista fiatalember számára

Kiköltözni a Mamahotelből az első lépés a felnőtté válás útján - de lehet ezt óvatosan is tenni, ha a feltételek biztosítottak!  

Nagy kérdés - nagyobb konyha legyen a bulis estékhez, vagy háló a kényelem érdekében?

Győzött a kényelem, de a bulikról se kell lemondani!         


Covid diktálta hálószoba átalakítás - tv ment, home office jött           
                
30 nm-es leválasztott polgári lakás

A fiatal házaspár először mindent be szeretett volna préselni az egyetlen szobába - étkezőt, nappalit, hálót, gardróbot, munkaállomást

A 420 cm belmagasság azonnal kínálta is a megoldást - legyen fekvő galéria!

Praktikus de nem feltétlenül kényelmes, ha a fiatalember közel 2 méter magas!

A munkaállomás így laptopra és étkező asztalra korlátozódik, de legalább kényelmes, és átlátható a tér


Középkorú házaspár tóparti villaházának fürdőszoba látványterve  

A klasszikus stílusú épület klasszikus elrendezést és megjelenést igényel a belső terekben is, a luxusérzetet pedig tovább fokozza a spa igényeket is kielégítő felszereltség


Látványtervek egy századfordulós villaépületben működő hivatal algasori étkezdéjének átalakításához


Az étkezdében nem csupán átalakításra, bővítésre is szükség van

Erre a funkcióját kisebb méretben is betöltő szomszédos helyiség kínál lehetőséget

A bővítés következtében szabálytalanná váló térforma az étkezde szélesebb körű kihasználását is lehetővé teszi egy bisztróhangulatot idéző kávé/tea sarokkal

Akár egyszerre 30 fő is kényelmesen étkezhet az ergonómia szábályainak figyelembevételével berendezett barátságos hangulatú helyiségben

A melegítőkonyha praktikusan kialakított környezete az étkezéshez szükséges eszközöket könnyen elérhetővé és használhatóvá teszi

A hygiéniáról az étkező előterében kialakított kézmosó helyiség gondoskodik